Friday, August 16, 2013

Susah nya nak tamatkan langganan!

Aduiii... nak tulis entry ni pun seploh kali mengeluh keluh kesah kesal!Alkisah dari tahun lepas lagi cuba untuk unsubscribe Digi Daily Broadband ni tak dapat-dapat. Sungguh trivia dan mencabar sekali. Apa tidaknya setiap kali subscribe untuk daily yang RM3 tu, akan terus la ko subscribe hari hari rm3, letsay ko takda kredit, die akan credit, ko topapje laju die tolak rm3. Tak macam celcom, ko pilih Daily yang RM5 tu maksudnya cukup 24 hours. That's it! Xdala die auto renew daily esok dan esoknya dan esoknya tu.

Maksudnya kita kene peka la dan jangan alpa bila dah subscribe daily digi internet ni. Kalau lupa nak unsubscribe, emmmm ko terima la takdir yang kredit ko kene tolak hari RM3 lepas tu. Nak je ON LEMPANG hantar ke 73725! hish...huhu

Itu takpalah kalau engkorang redha nak kene tolak RM3 hari hari, tapi aku ni tak redha sangat sebab apa? Aku dah unsubscribe tapi jadi jugak kene potong RM3 setiap hari. kalau aku tak cukup kredit. Die buat senyap je, xda plak kata nak tolak,Asal aku topap je laju die tolak RM3. Wohwohwoh....

Kenapa jadi camtu? Korang  mesti nak kata aku unsubsribe tak bebetol kan? Hampehh,hahaha..tapi masalahnya licik no cara nak 100% unsubscribe nye. Katenya dalam sms tolak Rm3 tu, kalau nak unsubsribe dial *116# tu kan? Aku buatla...mana ada nye menu nak subscribe nye pun haduuuii! Ingatkan masuk menu tu je mmg khas untuk unsubsribe daily kalau pilih Menu #1. Tapi upenye itu untuk teruskan lagi subscription. Then cari kat tenet suh dail *128# plak... hooo ada jumpa la plak nak tamatkan langganan nye tu. So bila pilih nak tamat. Die akan kata tanya lagi nak tamatkan ke idak, kita pilih la 'nak', then tanya lagi  betul2 nak ke tak. Selagi tak sah betul2 selagi tu tak tamatkan. Kalau yang tak tahu ingakan bila dah pilih 'nak' tamat tu tamat sugguh la.Upenye baru mukadimah. Hayyyo..menci la menci sangat! Dah hampir setengah tahun, baru hari ni aku berjaya betul2 tamatkan langganan tuh!

tapi tengok esok! kalau die potong gak... AKU HAPDET lain! huwaaaa


11 comments:

  1. How do I terminate my subscription to Daily RM3 (150MB)?
    Dial *128*3*1*1# to unsubscribe from Daily RM3 (150MB).

    ReplyDelete
  2. Mcm mana mau tamatkan lgganan plan internet digi rm8 sehari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. *128*3*1*1*1# Pastu comfirmkan tekan 1

      Delete
  3. Anon,
    Gua dah try masuk *128*3*1*1# tu tapi mananya option utk unsubscribe bro?

    ReplyDelete
  4. Dial *128# > No. 5 > No. 1 > No. 99 > Yes .

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. How to unsubscribe weekly 250mb?? Please help. Thanks

    ReplyDelete
  6. camne..nk..tmt..kn..langganan..internet rm1 celcom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip STOP dan hantar ke 28882.
      Kalau nak henti iklan, taip OUT dan hantar kembali ke nombor yang membuat iklan.
      Kalau nak henti melanggan apa2 perkhidmatan yang menelan kredit anda, taip STOP ALL dan hantar semula ke nombor yang anda langgan

      Delete
  7. Mcm mna nk hentikan langgang internet digi percuma 30 hari (64kbps)

    ReplyDelete

Popular Posts